Helder Vastgoed Onderhoud BV
Ooit contact gezocht door
een mooie radiator...
Helder Vastgoed Onderhoud BV is een verzelfstandigd onderhoudsbedrijf dat ooit als een ingecorporeerde onderhoudsdienst van Woningstichting Den Helder juridisch is gesplitst. Belangrijkste reden hiertoe was: efficiency, schaalvergroting en zakelijkheid.
Met zo’n 10.000 verhuurbare woningeenheden is Woningstichting Den Helder de grootste opdrachtgever van Helder Vastgoed Onderhoud. Helder Vastgoed Onderhoud is een multidisciplinair onderhoudsbedrijf en heeft 70 medewerkers in dienst. Marco de Winter is de adjunct-directeur. Onder multidisciplinair valt timmerwerk, metselwerk, dakwerk, goten, schilderwerk, elektra, cv vervanging, sanitair, tegelzetten en nog veel meer.
Sinds 1998 mag ThermoNoord de Goorn zich de preferente totaalleverancier noemen! Marco de Winter; “Lang geleden zag ik een plaatje van de radiator Dianorm en die vond ik mooi! Thermo-Noord bleek de leverancier en ja, vanaf dat moment stamt deze, nog steeds uiterst prettige, samenwerking. De chemie was vanaf het eerste moment goed. We hebben ook veel overeenkomsten, wel willen beiden ontzorgen, betrouwbaar zijn, weten waarover we het hebben en hebben duurzaamheid hoog in ons vaandel staan. De mensen van ThermoNoord zijn voor mij ook prettige sparringpartners! En heel belangrijk, ThermoNoord is de enige groothandel die levering op plaats en tijd garandeert!”
“De woningcorporaties, we kennen allemaal de verhalen van enkele slechtwillenden, vallen na de parlementaire enquête commissie Woningcorporaties onder toezicht van de Autoriteit Woningcorporaties. Zaak dus om beter dan goed te presteren. Wij laten daarom ook ieder jaar ons beleid toetsen op prestatie, inkoopbeleid, prijs etcetrera, het moet uiteraard marktconform zijn. Met +/- 30.000 klantcontacten per jaar is ons klanttevredenheidsonderzoek van groot belang. Uiteraard gaat zo’n onderzoek digitaal net zoals veel van onze processen. Maar we hebben ook nog steeds een Woonplein waar huurders wekelijks terecht kunnen met vragen, opmerkingen of gewoon voor een kletsje. Menselijk contact blijft belangrijk, dat moeten we, ondanks de vele, vaak snellere en eenvoudigere, digitale mogelijkheden niet uit het oog verliezen.”
“Affiniteit met duurzaamheid, ik gaf het al aan, is ook een belangrijke overeenkomst met Thermo-Noord. Het energieakkoord uit 2013 stelt dat in 2020 alle huizen van woningcorporaties minimaal energielabel B moeten hebben. Daar ligt nog een hele uitdaging! Niet alleen voor de woningbouwcorporaties maar ook voor de groothandel! Mensen moeten omschakelen, de bewoners maar ook de installateurs! Informeren wat duurzaam wonen inhoudt, de consequenties in beeld brengen en veel aandacht voor scholing van installateurs. Dat laatste zie ik mede als een taak en uitdaging van de groothandel. Installateurs zijn vaak behoudend, zo van het zal zo’n vaart niet lopen. Toch moeten ze mee, anders vissen ze achter het net. Je hoeft geen koploper te zijn, dat doen wij ook niet, maar er vlak achter aan is wel wat wij doen. Samen met de groothandel zullen we draagvlak moeten creëren! En ook daarmee zitten we met ThermoNoord op één lijn!”
We zitten nu nog midden in de overgangsfase. De ketelvervangingsmarkt loopt voorlopig nog wel door. Aan de andere kant zien we steeds meer zonnepanelen op het dak en komen voorzichtig de nul op de meter woningen in het straatbeeld. In het Alkmaarse doen we hiermee ervaringen op in de bestaande bouw. Hier zie je een hele straat of wijk van aanzicht veranderen door het plaatsen van de duurzame boxen om de huizen heen.
“Het energieakkoord uit 2013 stelt dat in 2020 alle huizen van woningcorporaties minimaal energielabel B moeten hebben. Daar ligt nog een hele uitdaging!”